Kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek is een eerste gesprek om  zoals het woord zelf zegt kennis te maken. Hierin gaat u gevraagd worden om meer uitleg te geven over wat u net nu hier bij mij brengt, om u hulpvraag te verduidelijken. Verder ga ik u ook bevragen wat u verwachtingen zijn van de begeleiding en welk doel u voor ogen heeft.  Bij de start van dit gesprek worden er ook heel wat praktische zaken meegegeven. Indien gewenst plannen we aan het einde van dit gesprek een vervolggesprek. U bent natuurlijk vrij hier even over na te denken achteraf.

Psychologische begeleiding

  • Kinderen jonger dan 12 jaar: start steeds met een eerste intakegesprek met de ouders (of één van beide ouders). Indien gewenst kan het kind zelf ook aanwezig zijn.
  • Kinderen vanaf 12 jaar: start steeds met een eerste intakegesprek met het kind zelf. Indien gewenst eerst een gesprek met de ouders (of één van beide ouders)
Studiebegeleiding
  • Er wordt meteen van start gegaan met het kind/jongere en zijn/haar moeilijkheid tijdens zijn/haar studie. Indien nodig zullen er vervolgsessies gepland worden. Dit gebeurt natuurlijk steeds in overleg met de ouders van het kind/jongere indien -18 jaar.